Для хворих найкраще підійдуть такі каші, як рис, вівсянка, гречка, манка на воді чи молоці. Крупи найкраще подрібнювати. При гастриті слід відмовитися від свіжих овочів. Їх можна вживати в тушкованому, вареному, запеченому (без скоринки) та приготованими на пару вигляді.
Що дуже корисно їсти при гастриті?
Корисні будуть парові котлети з риби чи м'яса, відварена курятина, овочеві пюре, сир, відварені яйця та омлети, приготовані на пару. Дозволено також киселі та ягідні муси.
Що смачного можна їсти при гастриті?
При гастриті з підвищеною кислотністю можна вживати в їжу:
- незбиране молоко, вершки, некислий сир;
- відварені, тушковані, запечені овочі;
- всі каші (крім пшоняної);
- макаронні вироби;
- м'ясо: кролик, телятину, свинячу вирізку;
- нежирну рибу: мінтай, щуку, окунь річковий, тріску;
- некислі сорти яблук, груші, банани.