Сьомга, Як і багато лососевих, прекрасне джерело білка (в 100 г риби – половина денної норми). У ній міститься велика кількість фосфору, йоду, кальцію, калію, натрію, магнію, цинку, фтору, а також кислота омега-3, яка є ефективним елементом профілактики серцево-судинних захворювань.
Яка користь від сьомги?
Це поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК), які синтезуються в організмі людини. Сьомга також містить комплекс вітамінів – фосфор, йод, калій, магній та цинк. Такий склад робить її універсальним продуктом для покращення роботи мозку, зміцнення імунітету та профілактики серцевих захворювань.
Як часто можна їсти сьомгу?
А для задоволення організму в омега-3 експерти рекомендують їсти оселедець, сьомгу та скумбрію. хоча б раз на тиждень. Фахівці радять віддавати перевагу морській рибі.