Чорнослив на що корисно

Чорнослив сильний антиоксидант, що рятує клітини від вільних радикалів, що запобігає розвитку онкології, зміцнює організм і підвищує імунітет. У народній медицині використовується при недокрів'ї, авітамінозі та ослабленому стані після операції або перенесеної тяжкої хвороби.

Скільки штук чорносливу можна їсти за день?

Більше мікроелементів та клітковини Багато дослідників рекомендують щодня з'їдати близько 100 грамів чорносливу, тобто близько 10 штук. У такій порції міститься 7,1 г клітковини, або 28,4% від щоденної норми споживання клітковини з розрахунку 25 грамів на 2000 калорій, як рекомендують дієтологи.

Кому не можна їсти чорнослив?

Чорнослив – солодкий сухофрукт, а тому не варто їм захоплюватися як ласощі при цукровому діабеті та ожирінні. Рекомендується відмовитися від нього і матерям, що годують, оскільки деякі компоненти, що містяться в ньому, можуть спровокувати розлад шлунка у малюка.