Коли збирати стручкову квасолю

– квасоля в зрілому стручці гладка і має невелику вологість. Залежно від сорту квасолю починають збирати в період від 55 до 100 днів після посадки. Ранні сорти (переважно кущові) починають дозрівати вже через 2 місяці після посадки. Пізні сорти дозрівають через 3-4 місяці після посадки.15 лип. 2019р.

Як визначити готовність стручкової квасолі?

Найчастіше квасолю доводять до м'якості, при цьому вона залишається щільною, з легким хрустинкою. Щоб вона вийшла саме такою, варіть стільки, скільки вказано у рецептах нижче. Залежно від способу варіння на приготування свіжих бобових піде від 5 до 15 хвилин, а заморожених – від 3 до 10 хвилин.

Коли сезон стручкової квасолі?

літо Стручкова квасоля доступна протягом усього року в консервованому вигляді, але основний сезон її вживання в їжу припадає на літо: з липня по вересень.