На чому роблять вермут

У країнах Євросоюзу вермутом називають кріплене вино, ароматизоване травами та спеціями. Найчастіше за основу беруть білі сухі та напівсухі вина з мускату, требб'яно чи айрена, а потім кріплять їх виноградним чи нейтральним спиртом..10 бер. 2023р.

Що входить до складу вермуту?

Основним компонентом будь-якого вермута є альпійський полин — частка полинової есенції у різних вермутах сягає 50 % всіх ароматизаторів. Далі йдуть: деревій – 18-20%, м'ята – 9-11%, кориця – близько 10%, кардамон – 7-8%, чорна бузина – 5-6%, мускатний горіх – 3-5%.Похожі

На чому роблять мартіні?

Згідно з класичною технологією, до складу входить біле сухе вино та 35 видів рослин. Серед них: ромашка, м'ята, коріандр, ясенець, імбир, ялівець та інші. Для приготування напою використовується не тільки листя, але й насіння, квіти і навіть коріння рослин. Особливе місце у складі будь-якого виду мартіні займає полин.