Що краще пектин чи желатин для мармеладу

Пектин, на відміну від желатину та агар-агару, значно скорочує час приготування та нагрівання, а отже зберігає більше корисних речовин у вихідному продукті.

Який загусник краще для мармеладу?

Згущувачі Агар-агар 1000 , Агар-агар 1200 , Агар-агар GELAGAR використовується для мармеладу, пастили, зефіру, Агар-агар 100 більше підійде для молочних десертів, мусів, тортів, тістечок. Щільність желе залежить кількості інгредієнта.

Чи можна використовувати пектин замість желатину?

Чи можна пектин замінити на желатин? На жаль, у цьому варіанті відповідь буде негативною. Замінити пектин можна тільки агаром, тому що він на відміну від желатину не має яскраво вираженого смаку. При цьому, пектин можна використовувати замість желатину і його функціональні характеристики будуть не гіршими.