Що краще сухе або напівсолодке вино краще

Цукру в ньому міститься від 18 до 45%. Статистика досліджень підтверджує, що сухе вино корисніше солодкого та напівсолодкого. Так, вчені з університету Бостона спільно з римськими дослідниками дійшли висновку, що солодкі напої, у тому числі алкогольні, призводять до утворення каменів у нирках.5 лист. 2018р.

Чому сухе вино краще за напівсолодке?

Ферментація перетворює цукор на спирт. Тому є залежність: менше цукру, вищий вміст алкоголю. Саме з цієї причини сухі вина завжди міцніші за солодкі (виключаючи кріплені). У сухих вміст алкоголю може змінюватись від 9 до 16%, а напівсолодкі між 9 і 13%.

Що краще напівсолодке чи напівсухе?

Головна відмінність напівсухого від напівсолодкого вина полягає у концентрації цукру. Якщо перше вино містить 5-30 г цукру на літр, то для напівсолодкого цей показник становить 30-80 г на літр. Що ж до технології виготовлення, то вона практично ідентична в обох випадках.