Як можна переробити ожину?
Ожину перебирають і промивають у ситі під струменем холодної води. Ягоди насипають у підготовлені банки шарами, пересипаючи кожним цукром, потім заливають холодною водою. Банки щільно закривають кришками, ставлять у каструлю з гарячою водою і стерилізують 8-10 хвилин, рахуючи з моменту закипання води в каструлі.
Що робити з ожиною після плодоношення?
Загальна схема обрізання ожини восени
- Видаліть гілки, що відплодоносили цього року Відрізнити старі пагони ожини від молодих нескладно. …
- Проредіть молоді гілки Видаліть занадто тонкі та короткі пагони, яким не вистачило часу визріти за літо. …
- Укоротіть молоді стебла.
- Видаліть хворі батоги