Що роблять з олії

З них для готування та заправлення гарячих страв особливо популярні оливкова, соняшникова, кукурудзяна, рапсова, гірчична. Інші види рослинної олії використовують переважно для заправки салатів і практично ніколи не нагрівають: такі, наприклад, олія волоського горіха, кедрова, лляна, гарбузова олія.

Де використовується рослинна олія?

У кулінарії застосовується для смаження та для заправки салатів. З нього виробляють маргарин та кулінарні жири (шляхом гідрування). Соняшникова олія застосовується при виготовленні консервів, а також у миловарінні та лакофарбовій промисловості. Соняшникова олія входить до складу різних мазей.Похожі

Чого роблять олію?

З чого роблять рослинні олії? Масло можна, можливо робити з будь-якої частини рослини, яка містить достатньо рослинного жиру. Насіння, горіхи, кісточки, зародки злакових (пшениці, кукурудзи, рису), м'якоть олійних плодів (оливи).