Як перевірити готовність філе індички?

Щоб переконатися у готовності, натисніть на продукт ножем або вилкою. Вістря повинно легко входити, а соку, що виділився, потрібно бути прозорим. Якщо ви бажаєте отримати більш насичений бульйон, заливайте індичку холодною водою та збільшіть час приготування на 15–20 хвилин.

Вся річ у тому, що під час запікання жар духовки просмажує фаршировану. індичку тільки зовні, і на той час, коли птах добре прожариться зсередини, її м'ясо зовсім висохне і стане жорстким. Саме тому традиційна фарширована індичка завжди виходить або надто сухою зовні, або напівсирою всередині.

Якщо у вас немає термометра, то просто проткніть паличкою чи ножем м'ясо у тих же місцях – м'ясо готове тільки в тому випадку, якщо з проколу протікає прозора світла рідина без крові. Ще один спосіб перевірити готовність індички – відламати ніжку. Якщо ви це зробили з легкістю – пташка готова!