Як правильно порізати картоплю для соусу

Як правильно різати картоплю для гасіння?

Нарізати картоплину вздовж паралельних пластин потрібної товщини (залежить від того, яка соломка вам потрібна): від 0,3 до 1 сантиметра, для картоплі пай – зовсім тоненькі, для смаженої картоплі або фрі – товстіший. Скласти платівки чаркою і нарізати смужками шириною 0,3 – 1 сантиметр.

Як правильно нарізати картоплю для смаження?

Щоб картопля повністю засмажила і зберегла рум'яну скоринку, краще різати її дрібно: соломкою, брусочками або тонкими скибочками. Слідкуйте за однаковим розміром шматочків, щоб вони приготувалися одночасно. Якщо хочете крупно нарізати картоплю, перед смаженням поваріть її 5-6 хвилин у киплячій воді.