Як правильно приготувати домашню копчену ковбасу?

Як правильно коптити ковбасу в домашніх умовах?

Коптильня накривається кришкою. Після того, як з труби піде димок, потрібно почекати приблизно сорок хвилин, потім знімають кришку і коптять ковбаски ще близько 15 хвилин (загалом процес займає близько двох годин, при температурі приблизно 60-120˚С).

Як приготувати ковбасу?

У виробництві спочатку готують м'ясо, подрібнюючи його до шматків вагою трохи більше 400 грам. Потім отримані заготовки солять і залишають дозріти, після чого подрібнюють повторно, але вже до фаршу і додають спеції. М'ясом наповнюють оболонки і перед копченням та сушінням. ковбаси на деякий час залишають на осаді.