Як розм'якшити олію для пісочного тіста?

Для рубаного пісочного тіста варто використовувати холодну олію, а якщо ж ви вирішили приготувати ніжне пісочне печиво, масло слід розм'якшити (беріть олію кімнатної температури). Інші інгредієнти повинні бути прохолодними (щоб не розтопили олію).

Потрібно просто налити на хвилинку в склянку води окріп, а потім швидко гарячою склянкою накрити шматочок олії. Буквально за хвилини воно готове до намазування на хліб будь-якої твердості.

У більший за розміром посуд налийте воду, у менший – покладіть масло. Поставте конструкцію на вогонь і чекайте, поки вода закипить. Поступово масло почне танути під дією гарячої водяної пари. У мікрохвильовій печі.

Відрізати необхідний для роботи шматок вершкового масла. Нарізати масло на невеликі шматочки масою 6-7 грам. Поставити дошку зі шматочками олії у тепле місце: біля плити, на батарею опалення. Через 2-3 хвилини масло буде готовим до роботи.