Головним компонентом цього препарату є чорний харчовий альбумін (білок), який знаходиться в крові рогатої худоби. Також у гематогені містяться різні добавки для корекції смакових відчуттів (згущене з цукром молоко, патока, ванілін, мед та вітаміни).10 січ. 2021р.
Як зараз роблять гематоген?
Склад класичного радянського гематогену складається із п'яти основних елементів: чорний харчовий альбумін, крохмальна патока, згущене молоко, цукор та ванілін. Харчовий чорний альбумін це той самий білок, отриманий з очищеної і висушеної бичачої крові.
Що зараз додають у гематоген?
Гематоген складається з обробленої дефібринованої крові рогатої худоби сухої форми з додаванням різних складових, які покращують її смак (кокосової стружки, аскорбінової кислоти, цукру, шоколаду, згущеного молока, меду, горіхів).